Самий вдалий рецепт печива “орео” за версією американських домогосподарок
Шоколадне пісочне печиво, поєднане між собою білим кремом – печиво «Орео» відомо, напевно, по всьому світу. На зорі інтернету, коли ще були живі форуми, на яких народ ділився робітниками і часто шикарними рецептами, я нескінченно «паслася» на іноземних кулінарних форумах. Завжди була цікава кухня інших країн. І ось, на одному з американських форумів хтось підняв тему з рецептом печива «Орео». Люди зійшлися на думці, що печиво тепер не те, що було в дитинстві, зіпсувалося мовляв. . . От би знайти рецепт «того самого». Все як у нас, правда?
На той момент у нас це печиво тільки почало з’являтися у продажу і коштувало як крило від літака. Тому, як тільки з’явився рецепт, який отримав велике всього відгуків з розряду «так, це воно, спасибі! » – він тут же відправився в зошит.
Печиво за цим рецептом я печу вже років 15. На мій погляд, воно дійсно набагато краще того, що продається в магазинах. Для мене завжди важливі не тільки натуральний склад і хороший смак готового виробу, але і варіативність рецепта. Цей рецепт відповідає всім вимогам. Крім того, що у цього шоколадного печива дуже простий склад і його не складно робити, домашнє “Орео” можна легко підлаштувати під свої смаки. Наприклад, додати трохи більше солі або зробити половинки печива товстіший, якщо хочеться щоб воно було м’якше. Загалом. . . Можна поекспериментувати і вивести свій ідеальний рецепт. У мене це: коржі товстіший, солі трохи більше, крему – трохи менше.
Рецепт домашнього печива “Орео”
Для 24-30 великих печива діаметром близько 6 см і масою близько 50 г кожне вам знадобиться
Для печива:
- 225гразмягченного вершкового масла
- 200гсахара
- 2 ч. л. мелкойсоли (10 г)
- 2больших яйця (З)
- 250г борошна
- 150гтемного какао-порошку
- ½ Ч. л. харчової соди
Для крему в начинку:
- 110гразмягченного вершкового масла
- 220гсахарной пудри
- 10 г ванільного цукру або чайна ложка ванільного екстракту
- 1-2 столові ложки молока (за бажанням)
Рецепт покроково:
- Духовку розігріваємо до 160 З
- Вершкове масло збиваємо з цукром і сіллю до отримання білої пишної маси.
- До збитого масла, додаємо яйця і заважаємо, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
- Борошно, какао і соду змішуємо разом і просіваємо
- З’єднуємо борошняну і масляну суміш. Змішуємо міксером насадкою весло або руками до тих пір, поки борошно не повністю з’єднається з маслом.
- Формуємо плоский прямокутник, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 1-2 години або на 30 хвилин у морозилку.
- Охолоджене тісто розкачуємо між аркушами паперу для випічки або між харчовою плівкою. Товщина тесту 3-5 мм
- Вирізаємо печива потрібної форми і діаметра
- Перекладаємо на деко, застелене папером для випічки. Дотримуємося між печивом відстань 1-1,5 см.
- Випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці
- Готові печива акуратно перекладаємо на решітку і даємо їм приблизно годину – охолонути і трохи стабілізуватися.
Поки печиво остигає, робимо крем.
Рецепт крему для печива «Орео»
- В одну миску складаємо всі інгредієнти
- Збиваємо на середній швидкості міксера до отримання пишного, білого і пластичного крему
- Для більш ніжного, молочного смаку, у готовий крем можна додати 1-2 столові ложки молока і швидко, буквально кілька секунд, вимішати міксером на середній швидкості.
- За допомогою кондитерського мішка або звичайної чайної ложки викладаємо крем на середину одного печива і накриваємо другим печивом. Злегка натискаючи, розподіляємо крем з печінкою. Сильно не тиснемо – печива ще дуже крихкі і можуть тріснути.
Готові «Орео» прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч. За цей час крем застигне, а смак і текстура печива стабілізується.
Дивіться відео рецепт як приготувати печиво “Орео” в домашніх умовах:
На що звернути увагу при приготуванні печива
1. Інгредієнти
В оригінальному рецепті використовується дуже темний алкалізованний какао. Я робила і з алкализованним і з звичайним какао «Золотий ярлик». Якщо чесно, то різниці не відчула. І тепер роблю з звичайним. Якщо вам, як і мені не актуальне «товарний вигляд», а потрібен смак – спробуйте звичайний какао. Головне, не беріть какао зі зниженим вмістом жиру. Так, таке теж є. Звичайно він самий недорогий і про зниженому вмісті жиру написано дрібним шрифтом на звороті упаковки. Такий какао взагалі в принципі погано підходить для шоколадної випічки.
Як і для будь-якого пісочного печива і масляного крему – тут також дуже важливо хороше вершкове масло. Жирність – обов’язково не менше 82%.
Щоб сіль не хрумтів на зубах в готовому печиво – беріть дрібну. Кількість солі в списку інгредієнтів (10-12 м) – орієнтовний. Якщо хочеться посолонее, можна і 14 р покласти).
Сіль краще використовувати морську – вона у випічці яскравіше виявляє смак.
Після того як печива охолонуть і полежать в холодильнику, вони стануть твердими і хрусткими.
2. Заміс, випічка і зберігання.
Це пісочне тісто робиться теплим способом. Відповідно, дуже важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Тому, перш ніж замішувати печиво – дайте всім інгредієнтів постояти при кімнатній температурі 2-3 години.
Як будь-пісочне тісто, це тісто не потрібно довго заважати. Як тільки отримали необхідну для конкретного кроку структуру тесту – закінчуйте і переходьте до наступного кроку.
Печива через 15 хвилин в духовці при 160 градусах виглядають сироватими. Але, повірте. . . Краще не піддаватися спокусі «залишити ще на 5 хвилин».
Печиво можна зберігати в морозилці, у герметичній тарі 1 місяць або в холодильнику тиждень.
Харчуйтеся смачно і різноманітно Гарного настрою і приємного апетиту! Спасибі за увагу!
#кулінарні практики #печиво #печиво орео #орео рецепт #шоколадне печиво #пісочне печиво #печиво рецепт #печиво до чаю #печиво з шоколадом #домашнє печиво