Кулінарія

Самий вдалий рецепт печива “орео” за версією американських домогосподарок

Шоколадне пісочне печиво, поєднане між собою білим кремом – печиво «Орео» відомо, напевно, по всьому світу. На зорі інтернету, коли ще були живі форуми, на яких народ ділився робітниками і часто шикарними рецептами, я нескінченно «паслася» на іноземних кулінарних форумах. Завжди була цікава кухня інших країн. І ось, на одному з американських форумів хтось підняв тему з рецептом печива «Орео». Люди зійшлися на думці, що печиво тепер не те, що було в дитинстві, зіпсувалося мовляв. . . От би знайти рецепт «того самого». Все як у нас, правда?
На той момент у нас це печиво тільки почало з’являтися у продажу і коштувало як крило від літака. Тому, як тільки з’явився рецепт, який отримав велике всього відгуків з розряду «так, це воно, спасибі! » – він тут же відправився в зошит.

Печиво за цим рецептом я печу вже років 15. На мій погляд, воно дійсно набагато краще того, що продається в магазинах. Для мене завжди важливі не тільки натуральний склад і хороший смак готового виробу, але і варіативність рецепта. Цей рецепт відповідає всім вимогам. Крім того, що у цього шоколадного печива дуже простий склад і його не складно робити, домашнє “Орео” можна легко підлаштувати під свої смаки. Наприклад, додати трохи більше солі або зробити половинки печива товстіший, якщо хочеться щоб воно було м’якше. Загалом. . . Можна поекспериментувати і вивести свій ідеальний рецепт. У мене це: коржі товстіший, солі трохи більше, крему – трохи менше.

Рецепт домашнього печива “Орео”

Для 24-30 великих печива діаметром близько 6 см і масою близько 50 г кожне вам знадобиться

Для печива:

  • 225гразмягченного вершкового масла
  • 200гсахара
  • 2 ч. л. мелкойсоли (10 г)
  • 2больших яйця (З)
  • 250г борошна
  • 150гтемного какао-порошку
  • ½ Ч. л. харчової соди

Для крему в начинку:

  • 110гразмягченного вершкового масла
  • 220гсахарной пудри
  • 10 г ванільного цукру або чайна ложка ванільного екстракту
  • 1-2 столові ложки молока (за бажанням)

Рецепт покроково:

  1. Духовку розігріваємо до 160 З
  2. Вершкове масло збиваємо з цукром і сіллю до отримання білої пишної маси.
  3. До збитого масла, додаємо яйця і заважаємо, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
  4. Борошно, какао і соду змішуємо разом і просіваємо
  5. З’єднуємо борошняну і масляну суміш. Змішуємо міксером насадкою весло або руками до тих пір, поки борошно не повністю з’єднається з маслом.
  6. Формуємо плоский прямокутник, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 1-2 години або на 30 хвилин у морозилку.
  7. Охолоджене тісто розкачуємо між аркушами паперу для випічки або між харчовою плівкою. Товщина тесту 3-5 мм
  8. Вирізаємо печива потрібної форми і діаметра
  9. Перекладаємо на деко, застелене папером для випічки. Дотримуємося між печивом відстань 1-1,5 см.
  10. Випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці
  11. Готові печива акуратно перекладаємо на решітку і даємо їм приблизно годину – охолонути і трохи стабілізуватися.

Поки печиво остигає, робимо крем.

Рецепт крему для печива «Орео»

  1. В одну миску складаємо всі інгредієнти
  2. Збиваємо на середній швидкості міксера до отримання пишного, білого і пластичного крему
  3. Для більш ніжного, молочного смаку, у готовий крем можна додати 1-2 столові ложки молока і швидко, буквально кілька секунд, вимішати міксером на середній швидкості.
  4. За допомогою кондитерського мішка або звичайної чайної ложки викладаємо крем на середину одного печива і накриваємо другим печивом. Злегка натискаючи, розподіляємо крем з печінкою. Сильно не тиснемо – печива ще дуже крихкі і можуть тріснути.

Готові «Орео» прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч. За цей час крем застигне, а смак і текстура печива стабілізується.

Дивіться відео рецепт як приготувати печиво “Орео” в домашніх умовах:

На що звернути увагу при приготуванні печива

1. Інгредієнти

В оригінальному рецепті використовується дуже темний алкалізованний какао. Я робила і з алкализованним і з звичайним какао «Золотий ярлик». Якщо чесно, то різниці не відчула. І тепер роблю з звичайним. Якщо вам, як і мені не актуальне «товарний вигляд», а потрібен смак – спробуйте звичайний какао. Головне, не беріть какао зі зниженим вмістом жиру. Так, таке теж є. Звичайно він самий недорогий і про зниженому вмісті жиру написано дрібним шрифтом на звороті упаковки. Такий какао взагалі в принципі погано підходить для шоколадної випічки.

Як і для будь-якого пісочного печива і масляного крему – тут також дуже важливо хороше вершкове масло. Жирність – обов’язково не менше 82%.

Щоб сіль не хрумтів на зубах в готовому печиво – беріть дрібну. Кількість солі в списку інгредієнтів (10-12 м) – орієнтовний. Якщо хочеться посолонее, можна і 14 р покласти).

Сіль краще використовувати морську – вона у випічці яскравіше виявляє смак.

Після того як печива охолонуть і полежать в холодильнику, вони стануть твердими і хрусткими.

2. Заміс, випічка і зберігання.

Це пісочне тісто робиться теплим способом. Відповідно, дуже важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Тому, перш ніж замішувати печиво – дайте всім інгредієнтів постояти при кімнатній температурі 2-3 години.
Як будь-пісочне тісто, це тісто не потрібно довго заважати. Як тільки отримали необхідну для конкретного кроку структуру тесту – закінчуйте і переходьте до наступного кроку.

Печива через 15 хвилин в духовці при 160 градусах виглядають сироватими. Але, повірте. . . Краще не піддаватися спокусі «залишити ще на 5 хвилин».

Печиво можна зберігати в морозилці, у герметичній тарі 1 місяць або в холодильнику тиждень.

Харчуйтеся смачно і різноманітно Гарного настрою і приємного апетиту! Спасибі за увагу!

#кулінарні практики #печиво #печиво орео #орео рецепт #шоколадне печиво #пісочне печиво #печиво рецепт #печиво до чаю #печиво з шоколадом #домашнє печиво